Likovna sekcija

Na Črešnjevcu je zaživela likovna sekcija

 

Prvo delovno sezono je uspešno zaključila likovna sekcija pri kudu Štefana Romiha Črešnjevec. Ideja o ustanovitvi sekcije se je porodila že pred časom, v sezoni 2014/2015 pa je resnično zaživela. Zbrala se je skupina ljubiteljev te zvrsti umetnosti in delo je steklo pod vodstvom Ivana Skledarja.

 

Ivan Skledar je slikar samouk, ki svoje znanje neprestano izpopolnjuje na različnih likovnih delavnicah in seminarjih. Zelo premišljeno in z naravnim talentom nas je popeljal v svet slikarstva. Izobraževanje udeležencev se je končalo že pred mnogimi leti v osnovni ali srednji šoli. Pod vodstvom Ivana pa smo ga obudili in ga počasi nadgrajujemo. Ob koncu prve sezone imamo lepo zbirko slik, ki jih bomo postavili na ogled ob krajevnem prazniku v mesecu septembru.

Črešnjevec z okolico nudi številne čudovite motive za vse, ki ljubijo krajinsko slikarstvo, cvetje, vedute, tihožitja … Čar narave je neskončen, zato bo za ljubitelje čas počitnic tudi čas likovnega ustvarjanja.

 

V mesecu septembru se bomo ponovno zbrali v prostorih OŠ dr. Jožeta Pučnika na Črešnjevcu, ki nam nudi prostore za skupno ustvarjanje. Medse vabimo tudi nove člane, da se nam jeseni pridružite. Presenečeni boste, kaj zmorete in znate, čeprav mislite, da nimate talenta.

 

 

KUD Štefana Romiha Črešnjevec - 2015