Sezona 1999/00: Že tretjič v devetdesetih letih je bila na oder postavljena spevoigra VASOVALCI. Igralci: Peter Horvat, Mojca Pučnik-Lešnik, Helena Lozinšek, Matjaž Matavž, Jure Moličnik in Mirka Repnik. Režiserka: Natalija Sinkovič. Klavir: Franja Kmetec. Scena: Jože Štunf. Premieri, ki je bila 12. 3. 2000, je sledilo več ponovitev. Gostovali so v Benediktu.

 

Sezona 2002/03: Gledališka skupina je uprizorila komedijo Vinka Möderndorferja ŠTIRJE LETNI ČASI. Igralci: Janko Dvoršak, Roman Ducman, Nina Krajnčič, Štefka Krhlanko, Jože Rebernak, Mirka Repnik in Jože Sobočan. Režiser: Jože Sobočan, Glasba: Marjan Krajnc, Scena: Jože Štunf. Lektorica: Zdenka Bizjak. Šepetalka: Dragica Rihtarič. Luč: Drago Hudin. Premieri, ki je bila 1. 3. 2003, je sledilo več ponovitev na Črešnjevcu, v Slovenski Bistrici in Orehovi vasi.

 

Sezona 2003/04: Gledališka skupina je uprizorila komedijo Toneta Partljiča KRIVICA BOLI. Igralci: Roman Ducman, Nina Krajnčič, Jože Rebernak in Mirka Repnik. Režiser: Jože Sobočan. Ostali sodelujoči: Zdenka Bizjak, Drago Hudin, Dragica Rihtarič in Jože Štunf. Premieri, ki je bila 7. 2. 2004, je sledilo več ponovitev na Črešnjevcu, Pragerskem, Benediktu in Čadramu. V letu 2005 so komedijo ponovili na Črešnjevcu, gostovali pa so v Prepoljah in v Kamnici. Komedijo so v sezoni 2004/2005 zaigrali 11-krat.

 

Leta 2005 se je gledališka skupina s komedijo Krivica boli udeležila FESTIVALA KOMEDIJE V PEKRAH in prejela priznanje. Igralka Nina Krajnčič, je po oceni strokovne žirije, ki jo je vodil Rado Pavalec, dobila priznanje KOMEDIJANTKA FESTIVALA. Marjan Krajnc, avtor glasbe, je dobil priznanje za songe med epizodami komedije Krivica boli.

 

Sezona 2005/06: Uprizorili so komedijo Jeona Kerra MARY – MARY. Igralci: Roman Ducman, Nataša Kavčič, Boštjan Podbrežnik, Jože Rebernak in Mirka Repnik. Režiser: Jože Sobočan. Ostali sodelujoči: Drago Hudin, Marjan Krajnc in Dragica Rihtarič. Premieri, ki je bila 11. 3. 2006, je sledilo več ponovitev na Črešnjevcu, v Benediktu in na Zg. Ložnici. Nastopili so tudi na Festivalu komedije v Pekrah.

 

Leto 2013: Igra  Bosa v parku, v režiji Jožeta Sobočana. Nastopili so Mojca Kos, Timotej Tuš, Mirka Repnik, Franci Podgrajšek in Branka Krhlanko .

 

V sezoni 2014/2015 so na odrske deske postavili igro Niti tat ne more pošteno krasti, v kateri so nastopili PRIMOŽ JEVŠENAK, MOJCA KOS, TIMOTEJ TUŠ, MIRKA REPNIK, BRANKA KRHLANKO in BLAŽ VINTER. Igro je režirala Zdenka Bizjak.

Dramska sekcija

KUD Štefana Romiha Črešnjevec - 2015